86 56 00 00">

Brugervejledning til presenningsringe med værktøjssæt

Oprettet d. under BÅD, BRUGERVEJLEDNINGER, ALLE

Sæt selv nye sejlringe i en presenning, soldug eller lignende derhjemme.

 

Har du en presenning af god kvalitet til for eksempel trailer eller afdækning af båd og lignende, kan du nemt selv udskifte og sætte nye sejlringe i, uden at det behøver at koste spidsen af en lystyacht.

 

Jeg har selv en trailer med en tilhørende presenning til derhjemme. Begge er blevet brugt godt og efterhånden var flere og flere presenningsringe faldet ud af presenningen. Min presenning er af god kvalitet og er stadig for god og stærk til at blive kasseret.

 

Jeg købte reparationssæt med 14 sejlringe i 8 mm samt værktøj og endte med at montere 9 af ringene i weekenden, da jeg på halv times tid gjorde traileren klar til en ny havesæson.

 

Alt du skal bruge er en hammer, et fast underlag og sættet med sejlringe og tilhørende værktøj. Se billedguiden nedenfor.

 

Jeg monterede de nye sejlringe i indkørslen. For at skåne fliserne brugte jeg et stykke afskær af en granreglar. Herover ses værktøjsættet og et af de 14 sæt sejlringe fra reparationssættet. Her i 8mm Krom. I det tilhørende værktøjssæt, er der 2 dele. Et aflang værktøj, der både kan lave et nyt hul i presenningen og derefter bruges til at banke de to dele af hver presenningsring sammen. Der medfølger også en plastikskive, som bruges til at lægge underdelen af sejlringen på, mens man banker oppefra med det aflange værktøj.  

 

Min trailer presenning er stadigvæk stærk og brugbar. Nogle gange, har den været nødvendig at stramme hårdt til, hvilket nok har betydet, at nogle af de fra fabrikken monterede sejlringe i plastik, er faldet af. Det var altså både godt for miljøet og min pengepung at reparere presenningen ved at montere nye sejlringe i den derhjemme. 

 

Først pillede jeg snoren af presenningen og så gik jeg ellers i gang med reparationen. Jeg valgte at lave et nyt hul cirka fem centimeter fra de gamle huller, hvor de originale presenningsringe havde været. Efter et par slag med hammeren var der et nyt skarpt hul. 

 

Underdelen af presenningsringen passede stramt i det nye hul. Under den ligger plastikskiven, som holder den på plads. Nu skal den anden ende af det aflange værktøj bruges til at banke presenningsringen sammen.

 

Den øverste del af ringen passer ned over den nederste, og det aflange værktøj falder i hak ovenpå. 

 

Tilbage var der bare at banke de to dele sammen og så ellers bevæge mig rundt om trailerdugen og montere de nye sejlringe, hvor de gamle var faldet ud. På billedet herover kan du se de nye ringe ved siden af de gamle ødelagte huller. 

 

Efter at alle ni ødelagte sejlringe var blevet skiftet ud med nye, kan trailerdugen atter holde sig på plads. Jeg har gemt værktøjsættet og de sidste fem sejlringe, så jeg kan reparere min trailerdug, hvis de resterende originale presenningsringe falder ud. 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar