86 56 00 00">

Så nemt udskærer du og sammenlimer møbelskummet

Oprettet d. under SKUM, STOLE, ALLE

Skum op til 3 - 4 cm. tykkelse skæres lettest med en hobbykniv af "knækblad"-typen. 
I tykkelser derover, skæres det med el-brødkniv eller isoleringskniv (den vi kalder skum-sav her på siden) 
For at sikre et lige snit, er det en god ide, at skære langs en lineal eller liste. 


Skråsnit laves sådan:
Skummet lægges på en plade, sådan at ca. 2 cm. stikker udenfor. Så anbringes brættet og der ridses eller tegnes en streg, hvor det skal være for at snittet bliver passende. Skulle brættet skride under savningen opdages dette omgående.

Saven holdes fast mod de 2 kanter ( listen og pladen) skummet skæres / saves med lange bløde bevægelser. 

Da saven holdes meget lodret under skrå savning, bliver snitfladen lidt "rillet" men dette har ingen betydning under betrækket og især ikke, hvis der bruges fibervat på hynden.

 

Lodrette snit laves sådan:
Skær med lange snit 3-4 gange på langs med brættet og ned til pladen (som nok ikke bør være bordpladen på spisebordet!) eller lad snittet ligge lige udenfor pladen, så denne stadig støtter skummet langs snittet. 


Sammenlimning af skumstykkerne, foretages lettest med Kontaktlim på spraydåse, som sprøjtes på begge flader i "et lidt godt lag". Efter ca. 5 - 10 minutters ventetid (når limen er "snap-tør", d.v.s. ikke bliver siddende på huden ved berøring), trykkes/ presses de 2 limede flader hårdt sammen og stykkerne er nupermanent sammenlimede. 

 

For at undgå "nedtrykning af limfugen" er det en god idé at undgå, at påføre limen på de yderste 4-5 mm. foroven og forneden på limfladen (afdæk f.eks. med et stykke papir eller tape under påsprøjtning af limen.) Dette forringer ikke limfugens styrke. 

Afrundede kanter på skumhynden laves ganske let ved limning af hele kanten (her skal ikke afdækkes) og efter tørretid, "nappes" skummet sammen. 

Det er som oftest ikke nødvendigt, at afskære hjørnerne på denne hyndetype inden limning, da de "skarpe" hjørner som fremkommer på denne måde, bare udfylder hjørnerne i betrækket optimalt.

Copyright : Michael Juhlin

Eftertryk ikke tilladt uden tilladelse!


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar